210 6826090
Κλείστε ραντεβού
athens_brain&spine_surgery_logo
  • Πολυθοδωράκης Ιωάννης
    • Βιογραφικό
    • Athens Brain & Spine Surgery και η Ομάδα
    • Νοσοκομείο
    • Μαρτυρίες Ασθενών
  • Συμπτώματα
    • Συμπτώματα Σπονδυλικής στήλης
    • Συμπτώματα Εγκεφάλου
  • Παθήσεις
    • Παθήσεις Σπονδυλικής στήλης
    • Παθήσεις Εγκεφάλου
    • Περιφερικά Νεύρα
    • Πόνος
  • Επεμβάσεις
    • Επεμβάσεις Σπονδυλικής Στήλης
    • Επεμβάσεις Εγκεφάλου
    • Διαχείριση Πόνου
  • Ενημέρωση
    • Νέα
    • Τα Νέα του γιατρού
    • Videos
  • Συχνές Ερωτήσεις
Menu
  • Πολυθοδωράκης Ιωάννης
    • Βιογραφικό
    • Athens Brain & Spine Surgery και η Ομάδα
    • Νοσοκομείο
    • Μαρτυρίες Ασθενών
  • Συμπτώματα
    • Συμπτώματα Σπονδυλικής στήλης
    • Συμπτώματα Εγκεφάλου
  • Παθήσεις
    • Παθήσεις Σπονδυλικής στήλης
    • Παθήσεις Εγκεφάλου
    • Περιφερικά Νεύρα
    • Πόνος
  • Επεμβάσεις
    • Επεμβάσεις Σπονδυλικής Στήλης
    • Επεμβάσεις Εγκεφάλου
    • Διαχείριση Πόνου
  • Ενημέρωση
    • Νέα
    • Τα Νέα του γιατρού
    • Videos
  • Συχνές Ερωτήσεις
Search
Close
210 6826090
Κλείστε ραντεβού
athens_brain&spine_surgery_logo
Search
Close

Σύνδρομο Sturge Weber

Τι είναι το σύνδρομο Sturge – Weber;

Eίναι ένα σύνδρομο που επηρεάζει τον νευρικό ιστό και το δέρμα και αναγνωρίζεται από την χαρακτηριστική “απόχρωση δίκην κόκκινου κρασιού” (port-wine stain), γνωστή και ως αγγείωμα, που εντοπίζεται στην μετωπιαία περιοχή, γύρω από τους οφθαλμούς.

Άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ασθενών αυτών είναι τα εξής:

  • Αδυναμία του ενός ημίσεος του σώματος (ημιπάρεση ).
  • Επιληπτικές κρίσεις, πολλές φορές ανθεκτικές στην φαρμακευτική θεραπεία.
  • Αναπτυξιακές διαταραχές.
  • Γλαύκωμα.

Το σύνδρομο θεωρείται ότι οφείλεται σε μια αναπτυξιακή ανωμαλία των αρτηριών του προσώπου και του εγκεφάλου που προκαλούν διαταραχές στην αιματική ροή του εγκεφάλου και ισχαιμία των εμπλεκόμενων περιοχών.

Τι θεραπεία υπάρχει;

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για το σύνδρομο παρά μόνο για τις επιληπτικές κρίσεις. Αδρά, θεωρείται ότι το 80% των παιδιών με το σύνδρομο θα παρουσιάσουν επιληπτικές κρίσεις. Από αυτά τα παιδιά, το 25% επιτυγχάνουν πλήρη έλεγχο των κρίσεων, το 50% μόνο μερικό έλεγχο των κρίσεων ( με φαρμακευτική αγωγή ) και το υπόλοιπο 25% δεν παρουσιάζουν κανένα έλεγχο. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις κρίσεων και σε μικρή ηλικία του παιδιού, προτείνεται ως έσχατη λύση η λειτουργική ημισφαιρεκτομή όπου αφαιρούνται κάποια τμήματα του υποαρδευόμενου ημισφαιρίου και διακόπτονται οι νευρικές οδοί που το συνδέουν με το άλλο ημισφαίριο με σκοπό τον περιορισμό του αριθμού και της βαρύτητας των κρίσεων.

aktinografia egkefalou1

Βιβλιογραφία

  1. Oakes WJ et al. The natural history of patients with Sturge – Weber syndrome. Pediatr Neurosurg 1992 (18) 287 – 290.
  2. Roach ES et al. Sturge – Weber syndrome: Recommendations for surgery. J Child Neurol 1994 (9) 190 – 192.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

Κλείστε Ραντεβού

Τεχνικές αντιμετώπισης

Σχετικά video

Μαρτυρίες ασθενών

Ονομάζομαι Κατερίνα Λ. και 1 χρόνο πριν χειρουργήθηκα με τον ιατρό κ. Πολυθοδωράκη. Πριν τον επισκεφθώ είχα μούδιασμα στο δεξί πόδι από το γοφό έως τον αστράγαλο, το οποίο ενίοτε παρέλυε και ενοχλήσεις στη μέση. Μετά την εξέταση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε Διαδερμική Μικροενδοσκοπική Ημιπεταλεκτομή και Διαδερμική Μικροενδοσκοπική Δισκεκτομή O4-O5. Σήμερα 1 χρόνο μετά την επέμβαση νιώθω σαν παιδάκι, δεν έχω καμία ενόχληση και η ζωή μου συνεχίζεται όπως παλιά, χωρίς ενοχλήσεις.
Κατερίνα Λ.
Ονομάζομαι Φ. Ε. και επισκέφτηκα το ιατρείο του κου Πολυθοδωράκη, έχοντας έντονο πόνο και μούδιασμα στο αριστερό πόδι. Επίσης δεν μπορούσα να περπατήσω, για περισσότερο από 100 μέτρα. Ένα μήνα πριν χειρουργήθηκα από τον κ. Πολυθοδωράκη και την ομάδα του κάνοντας Μικρο - Ενδοσκοπική Αποσυμπίεση Ο2-Ο4. Σήμερα δεν έχω πόνους και έχω περπατήσει μέχρι και 2 χλμ. Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα.
Φ. Ε.
doctor-anytime
Εξαιρετικός γιατρός. Ασχολήθηκε σε βάθος με την περίπτωση μου. Με έκανε να νιώσω εμπιστοσύνη και σιγουριά ότι θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μου. Πολύ καλή οργάνωση του ιατρείου.
Κοραλία Π.
doctor-anytime
Ο κ. Πολυθοδωράκης ως άνθρωπος και ως γιατρός είναι αξιόλογος και καταρτισμένος και άριστος επιστήμονας. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
elias2 Ν
Περισσότερα
brain-spine_testimonials

Επικοινωνία
Athens Brain & Spine Surgery

Κηφισίας 296 & Ναυαρίνου 40, ΤΚ 152 32, Χαλάνδρι

Τηλ: (+30) 210 6826090
Email: [email protected]
Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-17:00

210 6826090
Κλείστε ραντεβού

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας; Εγγραφείτε στο newsletter μας.

ΠΟΛΥΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  • Βιογραφικό
  • Athens Brain & Spine Surgery
    και η Ομάδα
  • Νοσοκομείο
  • Μαρτυρίες ασθενών

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

  • Σπονδυλικής Στήλης
  • Εγκεφάλου

ΠΑΘΗΣΕΙΣ

  • Σπονδυλικής Στήλης
  • Εγκεφάλου
  • Περιφερικά Νεύρα
  • Πόνου

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

  • Σπονδυλικής Στήλης
  • Εγκεφάλου
  • Διαχείρισης Πόνου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
© 2022 brain-spine.gr All rights reserved

Designed & Created by MDesigners | Πολιτική Απορρήτου | Όροι χρήσης

Facebook-f Linkedin-in Instagram Youtube Twitter Blogger-b