Η Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή, είναι μια ελάχιστα Επεμβατική Διαδικασία για τη θεραπεία της συμπτωματικης κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου.
Σκοπός της, είναι η άμεση αντιμετώπιση της νευρολογικής αδυναμίας που προκαλείται από την πίεση ενός νεύρου. Συγχρόνως, αντιμετωπίζεται τόσο η οσφυαλγία (πόνος στη μέση) όσο και η ισχιαλγία (πόνος στο πόδι).
Με την αφαίρεση της κήλης, έχουμε άμεση αποσυμπίεση της νευρικής ρίζας και κατά συνέπεια άμεση υποχώρηση ως και ανακούφιση του πόνου.
Η Μικρο Ενδοσκοπική δισκεκτομή, είναι η θεραπεία εκλογής σε περίπτωση νευρολογικής αδυναμίας ή σε περίπτωση μη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των συμπτωμάτων με συντηρητικά μέσα (φάρμακα, φυσικοθεραπεία, χειροπραξία, βελονισμός κλπ).
Αν η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αναπηρία (δηλαδή μυική αδυναμία ή και παράλυση μέρους ή και ολόκληρου του κάτω άκρου (ποδιού) ανάλογα με την νευρική ρίζα ή τις ρίζες που πιέζονται).
Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή Επέμβαση
Ποια είναι τα αποτελέσματα αμέσως μετά την Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή;
Τι προετοιμασία χρειάζεται πριν την επέμβαση;
Θα χειροτερέψει ο πόνος αν αναβάλλω την επέμβαση;
Πόσο γρήγορα θα επανέλθω στην καθημερινή μου ζωή μετά την Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή;
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Μικρο Ενδοσκοπικής Δισκεκτομής;
Τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με τα συμπτώματα που είχατε πριν την επέμβαση, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε για την αντιμετώπιση τους και την εμπειρία του νευροχειρουργού σας. Αναλυτικά:
Τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με τα συμπτώματα που είχατε πριν την επέμβαση, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε για την αντιμετώπιση τους και την εμπειρία του νευροχειρουργού σας. Αναλυτικά:
Βιβλιογραφία
Τα κείμενα μας έχουν γραφτεί ή έχουν ελεγχθεί από την ιατρική ομάδα του Athens Brain & Spine Surgery, με στόχο τη σωστή ενημέρωση του ασθενούς.
Θα έχει προηγηθεί μαγνητική τομογραφία για να καθοριστεί ο βαθμός εκφύλισης του δίσκου, αλλά και η πίεση που ασκείται στην νευρική ρίζα.
Κατά την διάρκεια της εισαγωγής σας θα ληφθεί το ιατρικό σας ιστορικό καθότι είναι σημαντικό να γνωρίζει ο Νευροχειρουργός σας, αν πάσχετε από άλλες ασθένειες και τι φάρμακα λαμβάνετε (ειδικά αν ρυθμίζουν την πήξη του αίματος).
Πριν την επέμβαση, διενεργείται ο συνήθης προεγχειρητικός έλεγχος (εξετάσεις αίματος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος).
Σε περίπτωση που είστε καπνιστής/ια, θα πρέπει να ελαττώσετε το κάπνισμα τις ημέρες πριν την επέμβαση και να μην καπνίσετε καθόλου την προηγούμενη ημέρα. Οι καπνιστές εξετάζονται και από πνευμονολόγο και ίσως χρειαστεί να υποβληθούν σε σπιρομέτρηση και προφυλακτική φαρμακευτική θεραπεία.
Η αναβολή της επέμβασης μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει, τόσο στην υγεία όσο και στην ποιότητα της καθημερινότητας σας. Τα συμπτώματα θα αυξάνονται σταδιακά. Ενδεικτικά:
Ανεξάρτητα από το τι συμπτώματα βιώνετε στην παρούσα φάση, η αναβολή της αντιμετώπισης επιδεινώνει την κατάσταση δυσκολεύοντας την επερχόμενη επέμβαση και αυξάνοντας τον χρόνο αποκατάστασης μετά από αυτή.
Θα μπορείτε άμεσα να περπατήσετε αλλά θα πρέπει να απέχετε από έντονες δραστηριότητες για περίπου 4 εβδομάδες.
Επιγραμματικά ισχύουν τα εξής:
Η περίπτωση είτε υποτροπής είτε μετεγχειρητικής αστάθειας σύμφωνα με τις επιστημονικές ερευνες είναι περίπου 4% και σε περίπτωση υποτροπής, διενεργείται είτε δεύτερη δισκεκτομή είτε ολική αφαίρεση του δίσκου και σπονδυλοδεσία, πάντα σε συνεννόηση με τον νευροχειρουργό σας.
Κηφισίας 296 & Ναυαρίνου 40, ΤΚ 152 32, Χαλάνδρι
Τηλ: (+30) 210 6826090
Email: [email protected]
Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-17:00
Designed & Created by MDesigners | Πολιτική Απορρήτου | Όροι χρήσης