Μικρο- Ενδοσκοπική Δισκεκτομή

Μικρο- Ενδοσκοπική Δισκεκτομή

Τομές Μικρο- Ενδοσκοπικής ΔισκεκτομήςΗ Μικρο- Ενδοσκοπική Δισκεκτομή είναι μια Ελάχιστα Επεμβατική διαδικασία για την αφαίρεση της κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Ενδείξεις

Όταν υπάρχει κλινική εικόνα νευρολογικής βλάβης, τότε υπάρχει η ένδειξη για χειρουργική αντιμετώπιση.

Η επέμβαση

Πρόκειται για μια επέμβαση που διαρκεί περίπου 1 ώρα και ο ασθενής βρίσκεται σε πρηνή θέση, υπό γενική αναισθησία. Χρησιμοποιούμε ακτινοσκοπική καθοδήγηση (C-ARM) για να μπορέσουμε να επικεντρώσουμε την τομή δέρματος στο επίπεδο του πάσχοντος μεσοσπονδυλίου διαστήματος, και η τομή γίνεται περίπου 1 εκατοστό από τη μέση γραμμή. Η επέμβαση γίνεται με την χρήση μικροσκοπίου και ενδοσκοπίου και έτσι με την χρήση ειδικών εργαλείων αφαιρείται η κήλη δίσκου και αποσυμπιέζεται η νευρική ρίζα.

Τομές Μικρο- Ενδοσκοπική ΔισκεκτομήΠλεονεκτήματα της μεθόδου

  • Παραμονή μιας ημέρας στο Νοσοκομείο και άμεση κινητοποίηση του ασθενούς
  • Μικρή χειρουργική τομή
  • Μείωση του κινδύνου επιπλοκών σε σχέση με την ανοιχτή Δισκεκτομή (αστάθεια, λοίμωξη, μετεγχειρητική ουλή)
  • Πιο γρήγορη επιστροφή στην εργασία και στις φυσιολογικές δραστηριότητες

 

Σχετικά περιστατικά με σχόλια ασθενών
Κατερίνα Λ.
Κατερίνα Λ. 26/7/2021

Ονομάζομαι Κατερίνα Λ. και 1 χρόνο πριν χειρουργήθηκα με τον ιατρό κ. Πολυθοδωράκη. Πριν τον επισκεφθώ είχα μούδιασμα στο δεξί πόδι από το γοφό έως τον αστράγαλο, το οποίο ενίοτε παρέλυε  και ενοχλήσεις στη μέση. Μετά την εξέταση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε Διαδερμική Μικροενδοσκοπική Ημιπεταλεκτομή και Διαδερμική Μικροενδοσκοπική Δισκεκτομή O4-O5. Σήμερα 1 χρόνο μετά την επέμβαση νιώθω σαν παιδάκι , δεν έχω καμία ενόχληση και η ζωή μου συνεχίζεται όπως παλιά, χωρίς ενοχλήσεις.  

Πέτσας Μιχάλης
Πέτσας Μιχάλης 14/6/2021

Το όνομά μου είναι Πέτσας Μιχάλης και επισκέφθηκα τον ιατρό με πολύ σοβαρό πόνο στη μέση μου, που επηρέαζε και το δεξί μου πόδι, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής μου. Ο γιατρός αφού με εξέτασε, μου πρότεινε την πραγματοποίηση επέμβασης με τη μέθοδο της Μικροδισκεκτομής στο μεσοσπονδύλιο δίσκο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την άμεση ανακούφιση από τον πόνο την ίδια μέρα. Όντως μετά το χειρουργείο ο πόνος εξαφανίστηκε άμεσα και μετά από μια σύντομη μετεγχειρητική περίοδο επέστρεψα ομαλά σε όλες τις καθημερινές μου ενέργειες. 

Λ. Α.
Λ. Α. 10/6/2021

Ονομάζομαι Λ.Α και όταν επισκέφθηκα τον ιατρό είχα φοβερούς πόνους στο δεξί πόδι, το οποίο ήταν παράλυτο. Ο ιατρός διέγνωσε κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου και προχωρήσαμε άμεσα σε Μικροενδοσκοπική Δισκεκτομή Ο5-Ι1.

Σήμερα 3 μήνες μετά την εγχείρηση αισθάνομαι περδίκι, ο πόνος έχει υποχωρήσεις πλήρως και περπατάω κανονικά. Αθλούμαι!

Φ.Σ.
Φ.Σ. 7/6/2021

Ονομάζομαι Φ.Σ και πριν το χειρουργείο είχα έντονο πόνο στη μέση και στο πόδι που δεν με άφηνε να κοιμηθώ. Μετά από την επίσκεψη στον κ. Πολυθοδωράκη έμαθα ότι είχα ρήξη κήλης και προγραμματίσαμε Διαδερμική Μικροενδοσκοπική Δισκεκτομή.

Πλέον μετά από 4 μήνες μετά το χειρουργείο έχω ένα περιστασιακό τράβηγμα στη μέση, το πόδι είναι ελεύθερο πόνου και έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα της ζωής μου. 

Στύλιας Νικόλαος
Στύλιας Νικόλαος 28/05/2021

Ονομάζομαι Στύλιας Νικόλαος και ένα μήνα πριν επισκέφθηκα τον κ. Πολυθοδωράκη, έχοντας πόνο στη μέση και δυσκολία στη βάδιση. Διεγνώσθη με κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου Ο3-Ο4 αριστερά και προχωρήσαμε άμεσα σε Διαδερμική Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή O3-O4 αριστερά.

Σήμερα, 1 μήνα μετά το χειρουργείο, επανέρχομαι στις δραστηριότητές μου σταδιακά, δεν έχω πόνο και είμαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία μου με την εξαιρετική ομάδα του κ. Πολυθοδωράκη.

Παράσογλου Κυριάκος
Παράσογλου Κυριάκος 19/5/2021

Ονομάζομαι Παράσογλου Κυριάκος και επισκέφθηκα τον γιατρό 1 μήνα πριν έχοντας πόνο στο αριστερό πόδι. Διεγνώσθη με δισκοκήλη αρ. Ο5-Ι1 και προχωρήσαμε σε Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή Ο5 -Ι1 αριστερά. Σήμερα 1 μήνα μετά το χειρουργείο ο πόνος έχει υποχωρήσει σημαντικά και επιστρέφω στην καθημερινότητά μου.

Ευχαριστώ τον ιατρό και την ομάδα του!

Χατζηγιάννης Ιωάννης
Χατζηγιάννης Ιωάννης 17/5/2021

Ονομάζομαι Χατζηγιάννης Ιωάννης και χειρουργήθηκα 1 μήνα πριν από τον κ. Πολυθοδωράκη. Όταν πρωτοήρθα στο γιατρό, μούδιαζαν και τα δύο μου πόδια από τα γόνατα και κάτω και πονούσα πολύ στη μέση και στα πόδια. Υποβλήθηκα σε Πεταλεκτομή Διαδερμική Μικρο Ενδοσκοπική Ο4 και σήμερα είμαι ευχαριστημένος από τον ιατρό και την ομάδα του, από το νοσοκομείο και από την ομάδα του στο ιατρείο.

Λεοντή Αρχοντούλα
Λεοντή Αρχοντούλα 14/5/2021

Ονομάζομαι Λεοντή Αρχοντούλα και χειρουργήθηκα 26/3/2021 στον Ερρίκος Ντυνάν από τον κ. Πολυθοδωράκη σε Μικρό Ενδοσκοπική Δισκεκτομή. Ένα μήνα μετά έχω επανέλθει στις δραστηριότητές μου.

Ευχαριστώ πολύ το χειρουργό μου κ. Πολυθοδωράκη και όλη την ομάδα για την υποστήριξη.

Σπηλιόπουλος Δημήτριος
Σπηλιόπουλος Δημήτριος 4/2/2021

Ονομάζομαι Σπηλιόπουλος Δημήτριος και μέχρι προτινος έπασχα από μόνιμο οξύ πόνο στην αριστερή γάμπα λόγο του οποίου αδυνατούσα να περπατήσω, να καθίσω και σχεδόν να κοιμηθώ. Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυθοδωράκη ο οποίος διέγνωσε ότι έπασχα από Ρήξη κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου Ο3-Ο4.

Την επόμενη μέρα υποβλήθηκα σε Ημιπεταλεκτομή, Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή Ο3-Ο4 από τον κύριο Πολυθοδωράκη και σήμερα 1 μήνα μετά δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα στη βάδιση και έχει εκμηδενιστεί ο πόνος.

Μανώλης Γεώργιος
Μανώλης Γεώργιος 12/10/2020

Ονομαζομαι Μανωλης Γεωργιος και πριν λιγο καιρο επισκέφτηκα τον κυριο Πολυθοδωράκη, από  συσταση της αδελφή μου η οποια έχει χειρουργηθεί από τον ιατρό, υποφέροντας από πόνο στο πόδι και αδυναμία βάδισης που με καθιστούσε κλινήρη.

Μετά την διάγνωση κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου και αστάθειας στην σπονδυλικης στηλης, αποφάσισα να χειρουργηθω απο το γιατρο και την ομάδα του και στις 22/7/2020 υπεβλήθη σε Διαδερμικη Σπονδυλοδεσία  Ο5-Ι1, TLIF O5-I1.

Λιγες ωρες μετα το χειρουργείο με σήκωσαν και περπατησα επιτυχώς και την επόμενη μέρα αφού περπάτησα και μόνος μου πήρα εξιτήριο. Σήμερα 1 μήνα μετά το χειρουργείο είμαι 100% καλά, κάνω ότι έκανα πριν το χειρουργείο, χωρίς ενοχλήματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστρέψω στην εργασία μου.

Σπηλιόπουλος Δημήτριος
Σπηλιόπουλος Δημήτριος 6/8/2020

Ονομάζομαι Σπηλιόπουλος Δημήτριος και μέχρι προτινος έπασχα από μόνιμο οξύ πόνο στην αριστερή γάμπα λόγο του οποίου αδυνατούσα να περπατήσω, να καθίσω και σχεδόν να κοιμηθώ.

Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυθοδωράκη ο οποίος διέγνωσε ότι έπασχα από Ρήξη κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου Ο3-Ο4. Την επόμενη μέρα υποβλήθηκα σε Ημιπεταλεκτομή, Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή Ο3-Ο4 από τον κύριο Πολυθοδωράκη και σήμερα 1 μήνα μετά δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα στη βάδιση και έχει εκμηδενιστεί ο πόνος.

Σ.Κ
Σ.Κ 30/7/2020

Ονομάζομαι Σ.Κ. και επισκεφτηκα τον κύριο Πολυθοδωράκη πάσχοντας από πόνο στη μέση και αδυναμία βάδισης μετά από ενδεδειγμένη μεν αλλα αναποτελεσματική δε θεραπεία.

Εγινε άμεση διάγνωση  από τον κύριο Πολυθοδωράκη και σε σύντομο χρονικό διάστημα υπεβλήθη σε Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή.

Σήμερα 1 μήνα μετά από το χειρουργείο αισθάνομαι εξειρετικά καλύτερα, έχει υποχωρήσει ο πόνος από τα άκρα, περπατώ 4 χλμ. καθημερινά  και ανυπομονώ να ανεβω στην μηχανή μου.

Δημόπουλος Χρήστος
Δημόπουλος Χρήστος 23/7/2020

Ονομάζομαι Δημόπουλος Χρήστος και μέχρι πριν λίγο καιρό υπέφερα από πόνο χαμηλά στη μέση, ο οποίος επηρέαζε το ισχιακό νεύρο, σε βαθμό που να δυσκολεύει την βάδιση. Ενα μήνα πριν χειρουργήθηκα από τον κύριο Πολυθοδωράκη  κάνοντας Διαδερμική Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή.

Σήμερα δεν έχω πόνο στη μέση, η βάδιση είναι κατά 70% βελτιωμένη και συνεχίζει να ανακάμπτει.

Μαρκάκη Μαρία
Μαρκάκη Μαρία 17/7/2020

Ονομάζομαι Μαρκάκη Μαρία και μέχρι πριν από 2 μήνες υπέφερα από 2 κήλες που μου προκαλούσαν έντονο πόνο στο πόδι και αδυναμία βάδισης.

Χειρουργήθηκα από τον κύριο Πολυθοδωράκη κάνοντας Διαδερμική Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή Ο4-Ο5 αριστερα και σήμερα – ένα μήνα μετά το χειρουργείο- ο πονος έχει υποχωρήσει εντελώς και έχω επανέλθει στην καθημερινοτητα μου.

Εντύπωση μου έκανε ότι το πρόβλημα μου αντιμετωπίσθηκε πάρα πολύ γρήγορα και αναίμακτα και τώρα είμαι ήδη έτοιμη να επιστρέψω στις ασχολίες μου.

Αντώνιος Λυκουρέσης
Αντώνιος Λυκουρέσης 29/6/2020

Kύριε Πολυθοδωράκη,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την όλη αντιμετώπιση της μητέρας μου όχι μόνο σαν  γιατρός αλλά και σαν άνθρωπος! Ο πραγματικός  επιστήμονας οφείλει πάνω και πέρα από όλα να είναι άνθρωπος!

Θα ήθελα  να σας  συγχαρώ για την άψογη ομάδα σας, η οποία μας βοήθησε σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περάσαμε με την υγειά της  μητέρας μου, ο καθένας από το δικό του σημείο.

Πιο συγκεκριμένα τους  ιατρούς κύριο Μαρτίνο, κύριο Βοιδονικολα την αναισθησιολόγο κα Καστανακη (γλυκύτατη), το διοικητικό προσωπικό, τη Ρεα (άψογη), την Μαριέττα!!

Σας ευχαριστώ πολύ!!
Αντώνιος Λυκουρέσης

Φωτιος Κατσας
Φωτιος Κατσας 21/5/2020

Ονομαζομαι Φωτιος Κατσας και επισκεφτηκα τον κυριο Πολυθοδωράκη πριν  μηνες, έχοντας πόνο  στη μεση αδυναμία να σκυψω, μουδιασμα σε όλο το δεξί πόδι και πόνο στο μεγάλο δάχτυλα του ποδιού.

Επίσης είχα αδυναμία βάδισης και έπαρνα μονίμως χάπια, τα οποία μου δημιούργησαν πρόβλημα στο στομάχι. Υπεβλήθηκα σε Διαδερμική Μικροενδοσκοπική Δισκεκτομή Ο5-Ι1 αριστερά από τον κυριο Πολυθοδωράκη και την ομάδα του και σήμερα 2 μήνες μετά αισθάνομαι εντελώς καλά και έτοιμος για εργασία.

Μέσα σε 15 μέρες από το χειρουργείο περπάτησα απόστασηα 7χλμ. με άνεση και ανέβηκα σκάλες εξίσου άνετα.

Μανώλη Αννα - Μαρίνα
Μανώλη Αννα - Μαρίνα 21/4/2020

Ονομάζομαι Μανώλη Αννα - Μαρίνα και επισκέφθηκα τον κύριο Πολυθοδωράκη μετα από 7 μηνών πόνους στην ΟΜΣΣ, στο ισχιο και τελικά σε όλο το αριστερό μου πόδι. Τον τελευταιο μήνα δε μήνα με έντονα μουδιάσματα.  Ένα μήνα πριν υποβλήθηκα σε Διαδερμική Μικροενδοσκοπική Δισκεκτομή στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Σήμερα αισθάνομαι πολύ καλά και ανακτώ τις δυνάμεις μου σιγά σιγά και να αναμένω την πλήρη ανάρρωσή μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Πολυθοδωράκη για τον επαγγελματισμό του, την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε και την θεραπεία που μου πρόσφερε.

Ελπίδα Β.
Ελπίδα Β. 17/4/2020

Ονομάζομαι Ελπίδα Β. και επισκέφθηκα το ιατρείο του κου. Πολυθοδωράκη έχοντας έντονο μούδιασμα στο δεξί πόδι. Με καθησύχασε και προγραμματίσαμε άμεσα το χειρουργείο, περίπου ένα μήνα πριν. Παρότι ήταν η πρώτη μου εμπειρία με χειρουργείο, πήγαν όλα πολύ καλά και κατά την διάρκεια και μετεγχειρητικά. Σήμερα τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει και η ουλή είναι ανεπαίσθητη. Ευτυχώς που έκανα την επέμβαση, αισθάνομαι τυχερή που με ανέλαβε ο κύριος Πολυθοδωράκης.

Στάθης Μουρδοκούτας
Στάθης Μουρδοκούτας 11/4/2020

Ονομάζομαι Στάθης Μουρδοκούτας και επισκέφθηκα το ιατρείο του κυρίου Πολυθοδωράκη έχοντας αδυναμία βάδισης και τρομερούς πόνους στο πόδι. Μου συνεστήθη να κάνω χειρουργείο και  ένα μήνα πριν υπεβλήθη σε Διαδερμική Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή Ο4-Ο5 αριστερά. Σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα και έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητες μου.

Β. Δ.
Β. Δ. 20/1/2020

Πριν απο ένα μήνα έσκυψα για να επισκευάσω μια βλάβη  και ένιωσα έντονο πόνο και παράλυση. Εντός 24ωρου χειρουργήθηκα στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center από τον κύριο Πολυθοδωράκη και την ομάδα του (Διαδερμική Μικρο Ενδοσκοπική Δισκεκτομή).

Σήμερα είμαι πολύ καλύτερα, δεν αισθάνομαι καθόλου πόνο, ούτε τα λοιπά συμπτωματα.

Λεοντή Αρχοντούλα
Λεοντή Αρχοντούλα 26/8/2019

Υπεβλήθη σε Δισκεκτομή Ο4-Ο5 πριν ένα μήνα. Σηκώθηκα και περπάτησα άμεσα μετά την επέμβαση. Πήρα παυσίπονη αγωγή τις 2 πρώτες ημέρες. Πέντε ημέρες μετά την επέμβαση αισθανόμουν πολύ καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ευχαριστώ πολύ τον κύριο Πολυθοδωράκη και τον  κύριο Χαριτίδη, καθώς και όλη την ιατρική ομάδα.

A. Λ.
A. Λ. 20/6/2019

Είχα πολύ έντονους πόνους στη μέση και το πόδι. Στις 10/4/2019 υποβλήθηκα σε μικροενδοσκοπική δισκεκτομή Ο4-Ο5. Η ανακούφιση ήταν άμεση και μέσα σε 5 ημέρες υποχώρησαν όλες οι ενοχλήσεις. Μπορούσα σε 10 ημέρες να επιστρέψω στην εργασία μου. Σήμερα ένα μήνα μετά, είμαι πλήρως λειτουργικός σε όλες τις δραστηριότητες μου.

Καζερός Παναγιώτης
Καζερός Παναγιώτης 7/6/2019

Ονομάζομαι Καζερός Παναγιώτης και υποβλήθηκα σε Μικρο Δισκεκτομή Ο5-Ι1 πριν ένα μήνα. Ημουν κλινήρης με έντονους πόνους για 4 ημέρες. Άμεσα μετά την επέμβαση δεν είχα καθόλου ενοχλήσεις. Σηκώθηκα μέσα στην πρώτη ώρα χωρίς καμία ενόχληση. Είμαι εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα και ευχαριστώ θερμά τον κο. Πολυθοδωράκη και την ομάδα του.

Νικόλαος Ν.
Νικόλαος Ν. 8/6/2017

Γράφω ένα χρόνο μετά από επέμβαση μικροδισκεκτομής από το γιατρό (είμαι 32 κατά την αξιολόγηση). Μετά από επίσκεψη σε 4 γιατρούς όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα, επισκέφθηκα και τον κο Πολυθοδωράκη.

Από το ραντεβού και μετά πήρα αμέσως την απόφαση, και δύο μέρες μετά έκανα την επέμβαση. Ναι, η διαφορά του γιατρού από τους άλλους είναι τόσο μεγάλη. Ο συγκεκριμένος γιατρός παίρνει την υψηλότερη αξιολόγηση σε κάθε τύπου μετράει. Σε κατάρτιση, σε επαφή με τον ασθενή  με τον ασθενή, σε ανθρωπιά, σε επεξήγηση, σε λεπτομερή εξέταση, και πλέον μπορώ να πω, και από το αποτέλεσμα. Αγαπά αυτό που κάνει, είναι ενημερωμένος, σέβεται τον ασθενή και το λειτούργημα του. Αν τύχει να έχει αναμονή κατά το ραντεβού σας, μα θυμάστε ότι, πρώτον αξίζει  αν τύχει να περιμένετε, και δεύτερον, φέρεται σε κάθε ασθενή του όπως του και σε εσάς: θα κοιτάζει το πρόβλημα σας και όχι το ρολόι του. Θα σας πει ειλικρινά τα υπέρ και τα κατά κάθε πιθανής λύσης εξηγώντας όσες απορίες κι αν έχετε, χωρίς να έχει μια απάντηση για όλο το χειρουργείο φυσικά.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

M. I.
M. I. 11/3/2016

...Εφυγε ο πόνος απο την πρωτη στιγμη  μετα το χειρουργειο. Ο  κυριος Πολυθοδωράκης πολύ καλός και υπομονετικός. Το πρόγραμμα αποκατάστασης σημαντικό.

Είπαν οι ασθενείς σε βίντεο

Δείτε τα τελευταία νέα μας

Copyright ©2021 Brain-Spine.gr. All rights Reserved

Powered by MayaGraphics