Νευρόλυση γαγγλίων συμπαθητικής αλυσίδας

Νευρόλυση γαγγλίων συμπαθητικής αλυσίδας

Ανατομία συμπαθητικής αλυσίδας

Η συμπαθητική αλυσίδα με τα γάγγλια της είναι κομμάτι του νευρικού συστήματος και εκτός από μεταφορά της αίσθησης του πόνου στον εγκέφαλο είναι υπεύθυνη και για την αγγειοσύσπαση των αγγείων του σώματος. Βρίσκεται στην οπίσθια πλευρά των σπονδύλων και εκτείνεται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.


Στόχος της επέμβασης

Ο στόχος της συγκεκριμένης επέμβασης είναι να προκαλέσουμε αγγειοδιαστολή σε συγκεκριμένες περιοχές που νοσούν (πχ αγγειακές νόσοι). Αυτό το καταφέρνουμε με την νευρόλυση των συγκεκριμένων γαγγλίων συμπαθητικής αλυσίδας (στο συγκεκριμένο ύψος της σπονδυλικής στήλης) που νευρώνουν την αντίστοιχη περιοχή του σώματος που πάσχει.

Νευρόλυση γαγγλίων συμπαθητικής αλυσίδας

Επέμβαση

Ο ασθενής ξαπλώνει σε πρηνή θέση ( μπρούμυτα ) και παραμένει σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης ξύπνιος. Με τη βοήθεια ακτινοσκοπικού μηχανήματος και με τοπική αναισθησία τοποθετούμε τη βελόνα στο σημείο των οσφυϊκών σπονδύλων όπου διέρχεται η συμπαθητική αλυσίδα. Ελέγχουμε με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων (αισθητικό και κινητικό τεστ) και χορήγηση σκιαγραφικού τη σωστή θέση των βελονών, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα προκαλέσουμε βλάβη και εφαρμόζουμε την τεχνική των ραδιοσυχνοτήτων (θερμική ραδιοκαύση).

Δείτε τα τελευταία νέα μας

Copyright ©2021 Brain-Spine.gr. All rights Reserved

Powered by MayaGraphics