Διαδερμική Αποσυμπίεση

Διαδερμική Αποσυμπίεση

Διαδερμικη αποσυμπιεσηΤι είναι η Σπονδυλική Στένωση;

Η Σπονδυλική Στένωση ή Στένωση του Νωτιαίου Σωλήνα είναι η πιο κοινή πάθηση της σπονδυλικής στήλης και πλήττει 1 στους 3 ηλικιωμένους. Η δεύτερη πιο κοινή πάθηση είναι η Σπονδυλολίσθηση (15%), ενώ ακολουθεί η Εκφυλιστική νόσος του Δίσκου.

Η σύγχρονη αποδεκτή θεραπευτική προσέγγιση για την Σπονδυλική Στένωση είναι η συντηρητική αγωγή που ξεκινάει με αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα, φυσιοθεραπεία και τεχνικές αντιμετώπισης πόνου όπως η επισκληρίδιες εγχύσεις στεροειδών και η επισκληριδοσκόπηση.

Μακροπρόθεσμα όμως, μόνο το 15% των ασθενών θα βελτιωθούν με συντηρητικά μέσα , ενώ το 70% θα συνεχίσουν να έχουν πόνους και δυσχέρεια βάδισης. Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι ασθενείς με Σπονδυλική Στένωση θα χρειασθούν χειρουργική παρέμβαση για οριστική αντιμετώπιση και θεραπεία.

 

 

διαδερμικη αποσυμπιεση 2Τι είναι η Διαδερμική Αποσυμπίεση;

 H Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα αποτελεί σήμερα την μέθοδο εκλογής για την Σπονδυλική Στένωση. Με τη χρήση μικροσκοπίου και εργαλείων μικροχειρουργικής  επιτυγχάνεται η αποσυμπίεση των νευρικών στοιχείων, αφαιρούνται τα υπερτροφικά οστεο-συνδεσμικά στοιχεία που πιέζουν το σάκο και επιτυγχάνεται η απελευθέρωση των νευρικών δομών, αποφεύγοντας την εκτεταμένη αφαίρεση οστών.

Η διάρκεια της επέμβασης ειναι  περίπου 1 ώρα, απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας και  δεν υπάρχει η ανάγκη χορήγησης αίματος. Μετεγχειρητικά ο ασθενής κινητοποιείται την ίδια ημέρα, ενώ την επομένη παίρνει εξιτήριο. Άμεσα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμα και σε ασθενείς άνω των 80 χρόνων καθώς μελέτες που διενεργήθηκαν σε αυτήν ηλικιακή ομάδα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας) έδειξαν ότι η μέθοδος της Διαδερμικής Αποσυμπίεσης είχε άριστα αποτελέσματα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών.

 

Δείτε σε βίντεο

Copyright ©2020 Brain-Spine.gr. All rights Reserved

Powered by MayaGraphics