Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: Στηρίζουμε το νοσηλευτικό προσωπικό και τις μαίες

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: Στηρίζουμε το νοσηλευτικό προσωπικό και τις μαίες

7/4/2020

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει κάλεσμα στήριξης στο έργο του νοσηλευτικού προσωπικού και των μαιών προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους ηγέτες του κόσμου τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στη διατήρηση της υγείας των πολιτών.

Οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ενάντια στον COVID-19 παρέχοντας υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα, και καθοδηγώντας τον διάλογο για την αντιμετώπιση φόβων και αποριών, αλλά και τη συλλογή δεδομένων για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών. Με απλά λόγια, χωρίς νοσηλευτές, δεν θα είχαμε απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα.

Το 2020 έχει ήδη οριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως «Έτος Νοσηλευτών/τριών και Μαιών» προς τιμήν της 200ης επετείου από τη γέννηση της Florence Nightingale, Βρετανίδας πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, αλλά και αξιοσημείωτη παρουσία στον τομέα της στατιστικής.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Νοσηλευτών/τριών, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θα αναδείξει την τρέχουσα κατάσταση της νοσηλευτικής και σε όλο τον κόσμο. Ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του θα προβούν σε σειρά συστάσεων για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και της μαιευτικής.

Aυτό θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη εθνικών και παγκόσμιων στόχων που σχετίζονται με την καθολική υγειονομική κάλυψη, την υγεία της μητέρας και του παιδιού, τις μολυσματικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, την ασφάλεια των ασθενών και την παροχή ολοκληρωμένης ανθρωποκεντρικής φροντίδας.

«Ζητάμε την υποστήριξή σας στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για να διασφαλίσουμε ότι το εργατικό δυναμικό στον κλάδο της υγείας και της μαιευτικής είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να διασφαλίσει με τη σειρά του ότι όλοι, παντού, λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται» αναφέρεται  στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πηγή: World Health Organization

Δείτε σε βίντεο

Copyright ©2021 Brain-Spine.gr. All rights Reserved

Powered by MayaGraphics